top of page

Onze activiteiten

Kampen en weekends

Sinds jaar en dag hebben we bij Joe English de gewoonte om elk jaar op verschillende weekends te gaan. Het eerste weekend, meestal eind oktober, is het groepsweekend. We gaan dan met de hele groep samen weg voor een supertof weekend. Dit scoutsjaar gaat dit door op 20-22 oktober in de Buikberghoeve in Sint-Kornelis-Horebeke!

 

Dit is echter niet het enige weekend. In het tweede semester wordt ook voor elke tak een takweekend door de eigen leiding voorbereid. De leiding gaat zelf op zoek naar een geschikte locatie en legt deze voor zijn tak vast. Meestal gaan deze weekends door in maart of april. Voor de kapoenen gaan dit weekend door in onze eigen lokalen.

 

Tenslotte is er voor de oudere takken (jogi’s, givers, jin) jaarlijks ook nog een districtsweekend. Dit is een weekend waaraan alle scoutsen van ons district (Gent-Oost) kunnen deelnemen om er samen eens op uit te trekken.

 

Elk jaar in juli is er dan de kers op de taart, het neusje van de zalm, namelijk: het scoutskamp.

 

  • De kapoenen en de wouters gaan op kamp in gebouwen voor zeven dagen.

  • De woudlopers, jogis en givers gaan op tentenkamp voor 11 dagen.

  • De jin beslissen in het jaar zelf waarheen ze gaan en spijzen hun kas met allerhande acties.

  • Eenmaal om de drie jaar gaan de givers ook op buitenlands kamp (om de drie jaar omdat iedereen drie jaar giver blijft, zo maakt iedereen dat zeker en ook slechts één keer mee, een unieke ervaring dus). Het vorige was in de zomer van 2022, dus in de zomer van 2025 is het weer zover.

Feestweekend

Een jaarlijks weekend vol met dolle activiteiten, voor zowel jong tot oud. Van sportief tot recreatief, van streekbierkes tot kipkes, je kan het zo gek niet bedenken, of het is aanwezig op ons topweekend!

Het feestweekend zal dit jaar doorgaan op 30 september en 1 oktober 2023. De precieze indeling van het feestweekend zal later zowel schriftelijk als internetsgewijs meegedeeld worden.

Naast het eten bieden we ook andere activiteiten aan op feestweekend. Voor verdere vragen gelieve een mail te sturen naar groepsleiding@joe-english.be.

Doe-dag VZW

Onze scouts is een veelgebruikte locatie die nu en dan wel eens nood heeft aan een stevige opknapbeurt. We doen dan ook een warme oproep aan alle handige Harry’s en Marias om op deze dag op de scouts te komen helpen. Er worden herstellingen gedaan aan de lokalen om deze in orde te zetten zodat we een vlotte werking van al onze activiteiten kunnen blijven garanderen. Deze gezellige voormiddag is ook een ideale gelegenheid om het leidingsteam en de werking van de vzw beter te leren kennen.

Spaghettifestijn VZW

Jaarlijks organiseert de vzw Joe English een spaghetti festijn. De vrijwilligers zorgen dat weekend voor een gezellige omgeving, lekkere spaghetti en een aangename plek om te vertoeven. Alle opbrengsten worden gebruikt voor het onderhoud, herstel en renovatie van de jeugdlokalen. 

Wil je dit evenement voor geen geld van de wereld missen, schrijf gerust in via deze link!

bottom of page